Nötter som mellanmål

Nyttiga mellanmål eller nyttiga alternativ till onyttiga måltider efterlyses starkt i Sverige just nu. Är nötter är ett bra mellanmål? Vi försöker oss på en kortfattad och enkel sammanfattning över hur nyttiga nötter är.

Nötter är feta men nyttiga.
De innehåller nyttigt fett (omega-3 fettsyror). Det är alltså inte lika farligt att äta nötter men man bör inte äta för mycket utan som med allt, med måtta. 5000-6500 kcal beroende på vilken nötsort du äter. Mer än en näve blir jobbigt att förbränna.

I Pointsboken hamnar de flesta nötterna är 1 point per 10g.

Kaloriinnehåll (per 100 g)
cashewnötter 581 kalorier
hasselnötter 644 kalorier
paranötter 657 kalorier
pekannötter 670 kalorier
pinjenötter 620 kalorier
pistagenötter 602 kalorier
rostade jordnötter 585 kalorier
rostade saltade jordnötter 585 kalorier
sötmandel 595 kalorier
torkade jordnötter 571 kalorier
valnötter 660 kalorier

Vissa nötter, oftast pistagenötter och cashewnötter, rostas i många tillfällen utan att fett tillsätts. Vill man absolut ha rostade nötter så är pistagenötter och cashewnötter de nyttigaste nötterna. Saltet är boven här.

Det bästa alternativet om man ska äta nötter är alltid att äta nötter natruellla.

Även om nötter är ett nyttigt alternativ så är det väldigt fett. Även om det är ett nyttigt fett så kan det inte omvandlas till något annat än vad de tär dvs fett.
Nötter som mellanmål - pistagenötter, Kaloriinnehåll, cashewnötter, hasselnötter, paranötter, pekannötter, pinjenötter, rostade jordnötter, sötmandel, torkade jordnötter, valnötter - Nötter som mellanmål - pistagenötter, Kaloriinnehåll, cashewnötter, hasselnötter, paranötter, pekannötter, pinjenötter, rostade jordnötter, sötmandel, torkade jordnötter, valnötter - Nötter som mellanmål - pistagenötter, Kaloriinnehåll, cashewnötter, hasselnötter, paranötter, pekannötter, pinjenötter, rostade jordnötter, sötmandel, torkade jordnötter, valnötter - © 2007 - Iworld